Bátorkodott volna bárki is arra gondolni, hogy annak a kiváló komédiának egyszer vége szakadhat, amivel az egész országot kényeztette az utóbbi egy hétben az MSZP, a pánszocializmus földi képviselője, nemzeti tudatunk bal oldala? Gondolta valaki, hogy képesek lesznek megegyezésre az ördögien taktikázó SZDSZ-szel? Akárhogy is, a helyzet úgy néz ki, meg van a következő jelölt helye a listán, a tizennyolcadik is, az egyhetes miniszterkeresési projekt alatt. Nagypályázunk tehát, de kell is ide ügyesség és bátorság, hisz nem kis problémákat kell megoldani.

 

Az előjáték kusza történései már sejtették, hogy itt nem csak egy egyéves költségvetésről, vagy IMF-hitelről van szó. A Suchmann-ügy óta tudjuk, hogy a földi hatalmaknál nagyobb erők dramaturgiája alakíthatja jövőnket. Az utóbbi napok politikai csúcsteljesítménye, az SZDSZ-szel karöltve végrehajtott éjszakai bevetés, vajon hogyan illeszkedik a képbe? Ez az esemény rejti a régóta várt megoldást? A szövetséget, ami túlélésünk záloga? S ki lesz a szövetség vezére? Ím hát:

 A kiválasztott.

 

Az eddigiekhez képest, mint a villám, olyan sebességgel fogadták el Bajnai „Flash” Gordon miniszterelnöki jelölését az SZDSZ-ben, hogy a legálmosabbak is már azzal a tudattal hajthatták álomra fejüket, hogy minden rendben van. Ez érthető, este én is mindig álmos vagyok, de most hova tovább?

 

Valaha, egy messzi-messzi népköztársaságban…

 

Részemről az igazság az, hogy nem is tudom, annyira elvarázsolódtam, mint életem első május elsejéjén (amire emlékszem). Nem is csoda, hisz visszaemlékezve, akkor olyan elvárásokkal közelítettem meg a helyszínt, hogy az szinte hihetetlen. Ebben a mai kapitalista világban elképzelhetetlen az a boldogság, ami akkor jellemezte az itthoni létet. Emlékszem, egyszer csak kidurrant a lufim, amit a majálisról vittem haza a nagy bulizásból. Mivel szép vörös volt, gondoltam visszazúzok még egyért. Persze, nem voltam óvatos duhaj az első körben, pénzem nem sok maradt, csak 8 Ft-om volt 10 helyett. A bácsi atomjó arc módjára adott egy mély-lila gázosat. Az, az érzésem, hogy ami most jön a második körben, az is egy mély lila gázos lesz. Nagy levegőt mindenki, hamarosan jön a végjáték.

 

Címkék: mszp bajnai ezmiaz

A bejegyzés trackback címe:

https://kroki.blog.hu/api/trackback/id/tr421035120

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.03.30. 17:03:53

Gyurcsány visszapuccsolja magát! Gyurcsányista puccsot robbantottak ki a miniszterelnök hívei az MSZP-frakció ülésén - tudta meg a Hírszerző. Úgy tudjuk: miután a miniszterelnök keresztülvitte a két egykori koalíciós párton barátja, a kisebbségi kormány g…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása