Nem gondoltam volna, hogy újkori bloggyártó termékenységem indikátora egy olyan jelenség lesz – merthogy immár vitathatatlanul azzá lett –, mint a magyar demokratizmus valaha szebb időket megért halvány fényű csillaga, a vörös óriásból lett fehér törpe: az MSZP. Ez az egykor oly dicsőséges, magasztos, most mégis ködbe vesző entitás, egyszer lerázza magáról a széltelen idők porát, s újra tündökölni fog (ha elnökölni nem is) Magyarországon. Addig is, nem nézhető tétlenül mint keresi hullámsírját a magyar politikai szcéna Titanic-ja. Így hát, mint a mentésben közvetlenül részt nem vállaló, de magamat az általános emberi felelősség kifejezésére képes személyként értelmező egyén, ott segítek ahol tudok a miniszterelnök-keresésben.


Mivel az érdekegyeztetés folyamán miniszterelnökként felmerült nevek közül, számos jelölt kissé sérelmezi, hogy az össznépi tipp-mixbe megkérdezése nélkül vonták be, ezért, gondoltam, elöször górcső alá veszem az új kormányfők megálmodóit. Rá is akadtam Dr. Suchman Tamásra az egyik híradásban, aki néhány napja nyíltan arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferencnek sürgősen távoznia kellene az MSZP éléről is. Ez azért érdekes, mert a Gyurcsány által megidézett detronizációs erők egyik élharcosává tette magát ezzel a kijelentésével, s e módon, a haladó eszmék forradalmian új agitátora, az abszolút modernizációs potentát, kormányfő-kutásszá is lett egyben.


De ki is ő valójában? Ennek eldöntésére találtam róla egy oldalt, ami egy kicsit régi, mivelhogy az 1998-as parlamenti választások második fordulója előtt néhány nappal volt utoljára frissítve, de a tájékozódásban segíthet, hisz pártállása, azóta mit sem változott. Úgy gondoltam tehát, hogy az ezen az oldalon fellelhető önéletrajza záró soraként odabiggyesztett politikai credo-ja a mai napig aktuális. Érdemes azt az egy sort elolvasni.

Nem állítom, hogy ez az egy sor önmagában megoldja a miniszterelnökkel kapcsolatos tippáradat további hömpölygését, viszont néhány kérdést felvet.

Vajon ez egy rejtett üzenet? Amennyiben igen, létezhet, hogy ez a hihetetlenül ügyesen titkosított üzenet csak egy áttéte azon kódolt kommunikációs stratégiák tengelyének, melyen belül képződött maga az MSZP is, s melyek - rejtett módon – kötik össze a földi szocialistákat egy másik távoli civilizáció szocialistáival? Vajon Dr. Suchman Tamás egy két lábon járó ansible? Egy távoli galaxisokba üzenni képes biológiai írógép? Vagy mindez csak a képzelet szüleménye?

 

A menekülő palacsinta.

 

Ki is lehet az, aki biztos válaszokkal tud szolgálni, hisz Roswell és az 51-es szektor óta tudjuk, hogy van valami a palacsintában, csak nem mertünk eddig belenézni, annyira szar íze volt.

Ennyi fejtegetés után egyetlen kérdéssé sűrűsödött bennem mindez: Ki fogja kiteríteni a palacsintát?

Nehéz megmondani, minden esetre egy bizonyos, hogy Dr. Suchman Tamás elkezdte a szélénél bögyörgetni, s tevékenysége ezzel a posttal karöltve, talán elég lesz a dolgok tisztázásához.

Lássuk, mire juthatunk vele!

Címkék: mszp gyurcsány belpolitika ezmiaz suchman tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://kroki.blog.hu/api/trackback/id/tr101033194

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása