csipkerózsika-paradoxon forever

 2009.09.11. 11:50

Át vagyunk politizálva mindennapjainkban. Szana meg széjjel; szörnyű. Mert, vannak olyan boldogabb részei a világnak, ahol mindez a mértéktelen eszetlenség és acsargás csak a mozifilmek vásznain lehetséges. Ez itt, most nem olyan. A helyzet az, hogy engem nagyon elkeserít ez az egész, ugyanis, egy ilyen helyen, mint kishazánk, az igazán jó jelenetek függöny mögött zajlanak- micsoda igazságtalanság! Hát ez az egész értünk van, nem? S így akinek nincs bérlete, annak nincs oda bejárása, s csak a köztéri low-budget balhékkal tudja jóllakatni magát. Mit nekünk BKV...piha. Hol van már Őszöd fénylő csillaga, az igazi politikai showbiz netovábbja, és a népszínház életre hívója? A forradalmi pártnak forradalmi pillanata, ami elhozta a csipkerózsika nemzet ébredését materiális álmából?!
Húj de egységesek voltunk, hogy feltették nekünk virtuálisan a kérdést, ami magában hordozta a választ: Őszöd nem öszöd, nem kapsz mást...ami után jött ugye az ébredés, az igazán morcos, Fico is csak hallgatott akkor, mert tudta, hogy az alvó oroszlánt nem szabad ba..ogatni, hiába már csak papíron alszik. Mert minden csipkerózsikák mesebeli országában nekünk a Gramm testvérek (Feri, mint tünemény; emeszpé, mint jelenség; eszdéesz-a láthatatlan) szórták a jóságot kiporciózva mindenkinek roppant fi(d)neszesen (?!?): jut is marad is; tej, kenyér, lókolbász-szalámi; oszd meg és uralkodj; nem, attól nem véd. Mi meg mertünk kicsiben álmodni nagyot.
S mégis, mindezen dolgok ellenére, ilyen erős szembeszéllel, a négyéves ciklus megmaradni látszik sértetlenül, megpróbáljuk befejezni, amit elkezdtünk. Ha más nem is, ez dicséretes, a ratio diadala az érzelmek felett. De egyébként, tökre uncsi ez az egész, már a buziparádéban sincs semmi érdekes, nincs mán náculás se, hétköznapivá silányulunk. Ráadásul lepaktálunk a tótokkal is...eehpfúúj.

Éppen e miatt történhetett, hogy valami izgalmassal birizgáljam meg viszkető retinámat, egészen az államokig kellett elsajtóböngészkednem valami szaftosért kiszáradt ajkaimnak. Ím hát:

„Szörnyű története ez, az aljas és illegális baljós idegennek, aki behazudta és –csalta magát az USA kormányának legmagasabb hivatalába. Intellektus és bűntudat híján, Obama elnök csak egyetlen dolgot művel, de azt annál jobban. Mindenkit, aki él és mozog – férfiakat, nőket és gyerekeket – szocialistává változtat. Ezt sulykolja mindenkibe hatáskörén belül, így akarván az államokat egy szocialista országgá varázsolni, és maholnap már rád lesz szüksége ehhez!”

Ilyen lehetne a reklámja annak a szocialista dráma filmfeldolgozásának, ami erős kritikai éllel, de hűen jelentítené meg az államok elnökének pillanatnyi álláspontját gyermeknevelés terén. A post, ahol mindezt találtam, egy szociális internetes hálózat oldalán jelent meg, és elég érdekesnek tűnik első olvasatra. Mondjuk, azok után, hogy az USA elnökének egészségügyi reformot bemutató beszédébe az egyik képviselő könnyedén közbekiabálhat, már nem is kell nagyon csodálkozni. Az azóta a "hazudsz" ragadvánnynévvel gazdagodott Joe Wilson képviselő már megkövette elnökét, aki meg is bocsájtott neki. Így tehát a kulturált versengés a még nem szocialista lelkekért tovább folytatódik, s a következő csörte előtt itt egy kis politikai véres rongy az amerikai fogyasztók szájának az íze szerint, avagy tanuljon-e vagy se az a büdös kölök?

 

Könnyen érthető az egész, gondoljunk csak a boldogabb részeire a világnak!

Címkék: usa gyurcsány obama fico őszöd kishazánk care2

A bejegyzés trackback címe:

https://kroki.blog.hu/api/trackback/id/tr881374887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása