...és egyet a bozgorért is...

 2009.07.23. 08:00

Na vajh, mi lesz a csattanós válasz? Az, hogy a hajnali ébresztés ellenére a Debrecen gatyába rázta magát, és kiverte a svéd bajnokot, szerintem elég jó, követhető minta. Az vitathatatlan, hogy az Újpestnek ennél többet nem kellene csinálnia, hogy a szurkolók teljesen jól érezzék magukat, ahogy az is, hogy erre, sajnos, az esély nem túl nagy. Állítólag sok elmés válaszlépést fontolgattak az ultrák a bukaresti első meccs után, mindenesetre a hasonló hangvétellel csak magunknak ártunk.

A múlt heti inkriminált zsidó/cigány/arab/kínai/marslakó… vicc magyar átiratán sokak megdöbbentek, és első hallásra valóban kemény; de mégis megnéztük jól, hogy kik üzenték ezt, és honnan? Mivel ez a vicc annyira otromba még szűk társaságban is -akárkire is legyen kihegyezve-, hogy ki nem szarja le, mit beszél az, aki ilyet csinál? Mégis ki tekintheti a civilizált Európában fórumképesnek az efféle idióta társulatot? A román B-közép teljesen érthetetlen dolgot művelt ezzel. A románok részéről az is elhangzott, hogy a Szusza Ferenc Stadion egy romhalmaz. Na most kérdezem, ki az, aki ezt sértésnek veszi úgy, hogy tudja, hogy néz ki? Talán, egyszer eljutunk oda, hogy kérdés nem lesz hasonló esetben, hogy mi egyszerűen sz.runk az ilyenre. Kb. néhány száz idióta akarja tematizálni a sportsajtó főoldalát hetekig, szánalomra méltó, fantáziátlan PR-kampányukkal? És mi meg versenyre kelünk velük? Hát miféle idióták vagyunk akkor mi is? Mint a tenger feneke, olyan sötétek, s ez a kifejezés is csak halvány árnyalatát adhatja vissza annak a mérhetetlen eszetlenségnek, ahonnan egy ilyen poén származhat. Akarjuk támogatni az ilyen szerencsétleneket törekvésükben azzal, hogy egyáltalán figyelemre méltatjuk? Valóban sűllyedni akarunk oda, le? Részemről nem, habár a post mindezidáig egész jól idomult az elkerülendőhöz.

Szóval inkább nézzünk kicsit jobban körül, s vegyünk néhány példát az elmúlt évekből, amikor egyértelműen kiviláglott, hogy a sportban nagyon jól ki lehet élni a különböző frusztrációkat. A példánál maradva, amikor először verte meg a magyar válogatottat a román, azt hiszem kettő-nullra néhány évvel ezelőtt, na akkor aztán a mennyországban voltak a románok, teljesen érthetően. Én is örültem plö, hogy a friss világbajnok olaszokat szétcincáltuk két éve. De nemcsak a fociban, lehet plö: a kézilabdában, vagy vízilabdában, vagy bármely sportban. Ez esetben, egyszerűen az övéké a jobban jegyzett csapat, s így -a papírforma szerint- érthető, ha kiesne az Újpest. Talán, ha az emberelőnyt ki tudta volna használni a csapat egy hete… ki tudja. Azért ne menjünk ki feltartott kézzel, inkább csak feltartott fejjel, a pályán és a lelátón egyaránt.

Címkék: foci románia újpest magyarellenesség steaua jószomszédság bozgor europaliga

A bejegyzés trackback címe:

https://kroki.blog.hu/api/trackback/id/tr731262135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása